Wijknetwerken Amsterdam > Geen categorie > Netwerkmanager Zuidoost over netwerk dementie

Netwerkmanager Zuidoost over netwerk dementie

22 december 2021

 Juanita van Schoonhoven, Netwerkmanager Zuidoost, vertelt over de reis van het expertise netwerk Dementie. 

“Ik werk al geruime tijd in het stadsdeel Zuidoost. In mijn vorige functie als projectleider Wijkzorgalliantie ben ik al gestart met het opzetten van allerlei netwerken en samenwerkingen op het gebied van zorg en welzijn met als doel: de beste zorg en ondersteuning voor de bewoners van Zuidoost. Ik let daarbij goed op positie en meerwaarde van de informele partners en de sociale basis. Ook zij leveren onmisbare ondersteuning en staan dicht bij de leefwereld van de bewoner; cruciaal voor goede zorg en gelijkwaardig aan zorg door professionals!  

De afgelopen 2,5 jaar houd ik mij bezig met het thema dementie vriendelijke wijken. Door gesprekken met bewoners, wijkverpleging en andere partners hoor en zie ik knelpunten en hiaten in zorgland. De casemanagers dementie hebben bijvoorbeeld aangeven dat zij vaak bewoners aangemeld krijgen in een verwaarloosde toestand. Dat soort berichten gaat aan je hart, je denkt dit kan anders!  

Lees verder….